osobní dodávky offroad-SUV moto čtyřkolky průmyslové disky

AVON
BRIDGESTONE
CONTINENTAL
CST (CHENG SHIN)
DUNLOP
DURO
FULL BORE USA
GOLDEN TYRE
HEIDENAU
KENDA
MAXXIS
METZELER
MICHELIN
MITAS
MOTOZ
NANKANG
PIRELLI
SHINKO
SUNF
VEE RUBBER
VREDESTEIN
WANDA
Největší výběr off-road a SUV pneu

BRIDGESTONE BATTLAX S20 HYPERSPORT 130/70 ZR 16 61 (W) TL - supersport

BATTLAX S20 HYPERSPORT Akce BRIDGESTONE

POKUD NENÍ ŠTÍTEK ZOBRAZEN, JEDNÁ SE O STARŠÍ PNEU NEBO JE CHYBA V PŘENOSU Z DATABÁZE EPREL

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2020/740
Dne 1. května 2021 vstupuje v platnost aktualizované a přísnější nařízení EU, které vyžaduje zásadní změny označování pneumatik. Pneumatiky uvedené na trh před 1. květnem 2021 budou opatřeny současným označením, které bude i nadále platit vzhledem k datu jejich dostupnosti na trhu.

Staré štítky se ale již nesmí zobrazovat při prodeji pneumatik.

Výrobce BRIDGESTONE
Název výrobku BATTLAX S20 HYPERSPORT
Šířka 130
Profil 70
Konstrukce ZR
Průměr 16
Index nosnosti 61
Rychlostní index (W)
Použítí duše TL
Kategorie supersport
EXTERNÍ SKLAD č.1
nedostupné Cena bez DPH: 3 616,33 Kč
dostupnost nutno ověřit Cena vč. DPH: 4 376 Kč

Zobrazit všechny sklady

Popis zboží

MOTO - PNEU - PNEUMATIKA - SUPERSPORT - FRONT - F - PŘEDNÍ

!!! NOVINKA 2012 !!! BRIDGESTONE posílil svou řadu motocyklových pneumatik o prémiovou sportovní pneumatiku BRIDGESTONE BATTLAX S20 HYPERSPORT, která je určena pro majitele vysokovýkonných motocyklů se zdvihovým objemem motoru od 600 do 1300 cm3. Prémiová pneumatika S20 je první pneumatikou BATTLAX používající označení s písmenem „S" (SPORT) a završuje produktovou řadu pneumatik BRIDGESTONE řady HYPERSPORT, která kromě dalších specialistů na sportovní jízdu po silnici i závodní dráze zahrnuje také pneumatiky BATTLAX BT-016 PRO a BT-016. Cílem vývoje pneumatiky S20 bylo splnit požadavky evropských sportovně zaměřených motocyklistů na nejvyšší úroveň ovladatelnosti na všech druzích silnic s mokrým i suchým povrchem a za všech jízdních podmínek zahrnujících cestování po dálnici, jízdu po okresních silnicích plných zatáček, městské ulice i závodní okruhy. Inženýři společnosti BRIDGESTONE přitom využili svých bohatých zkušeností z MOTOGP. „Výsledky testů nové pneumatiky S20 ukazují, že BRIDGESTONE dokáže vzít technologii pro MOTOGP a aplikovat ji na silniční pneumatiku. S20 má v současnosti ze všech sériově vyráběných pneumatik nejblíže k MOTOGP, čímž maximálně těží z úspěchů značky BRIDGESTONE v této prestižní soutěži," říká Vincent Van Houtte, produktový manažer pro motocyklové pneumatiky společnosti BRIDGESTONE Europe.

Větší styčná plocha při jakémkoli náklonu

V porovnání s pneumatikou BT-016 Pro nabízí S20 ještě lepší ovladatelnost na mokru a suchu při zachování vynikající životnosti. Osvědčená konstrukce společnosti BRIDGESTONE s bezešvým ocelovým nárazníkem MSB (MONO SPIRAL BELT) a vysokotažným pogumovaným kordem HTSPC (HIGH TENSILE SUPER PENETRATED CORD), byla optimalizována tak, aby vznikla větší styčná plocha při jakémkoli náklonu. Výsledkem je lepší přilnavost za všech podmínek. Větší styčná plocha zlepšuje při menším náklonu pocit kontaktu s vozovkou a zvyšuje jízdní komfort. Při středním a větším náklonu ocení jezdci vyšší úroveň stability při průjezdu zatáčkou. Drážky dezénu pneumatiky S20 se uprostřed běhounu napřimují. Tím se zlepšuje chování pneumatiky v zatáčce při malém náklonu, zejména pak při vjezdu do zatáčky. Boční drážky na přední pneumatice zasahují až do ramenní oblasti a zlepšují tak pocit kontaktu s vozovkou při velkém náklonu, jakož i přilnavost na mokrém a suchém povrchu. Širší drážky na zadní pneumatice jsou zárukou naprosto spolehlivé přilnavosti na mokru. „Velká styčná plocha pneumatiky S20 a vysoká úroveň přilnavosti jsou výsledkem jejích genů pocházejících z MOTOGP. Sportovní jezdci mohou své stroje v zatáčkách pokládat s naprostou důvěrou," říká Dominique Plom, asistent manažera a testovací technik společnosti BRIDGESTONE Europe.

Bezprostřední přilnavost


Použití nové směsi „SILICA RICH" a společností BRIDGESTONE patentovaného polymeru NANOPRO-TECHTM, který omezuje zahřívání materiálu během jízdy, zlepšuje přilnavost na mokru a při nízkých teplotách. Tím je zaručena vysoká úroveň přilnavosti hned od startu během zahřívací fáze bez kompromisů v oblasti životnosti přední i zadní pneumatiky. Přední a zadní pneumatika disponuje technologií 3LC - 3 sekční běhounové směsi (3 LAYER COMPOUND) s optimalizovaným rozdělením měkké a tvrdší směsi, jež zlepšuje přilnavost na suchu, podílí se na vysoké stabilitě při průjezdu zatáčkou a přispívá rovněž k dobré životnosti.

Nové měřítko přilnavosti na mokru

Výsledky srovnávacích testů s pneumatikou BRIDGESTONE BT-016 PRO ukazují, že nová pneumatika S20 poskytuje vyšší úroveň přilnavosti na suchém povrchu a zvyšuje jistotu při průjezdu zatáčkou a celkově dosahuje vysoké úrovně sportovních jízdních vlastností. Na závodní dráze mohou jezdci očekávat vysokou stabilitu v zatáčkách a rychlejší časy na kolo díky lepší a vyváženější přilnavosti vpředu a vzadu. Testy společnosti BRIDGESTONE ukazují, že přilnavost pneumatiky S20 na mokru je ještě lepší než u pneumatiky BT-016 PRO, která byla dosud měřítkem v této oblasti. Výsledky také potvrzují vysokou úroveň stability při prudkém dešti jako důsledek lepší přilnavosti a snadné ovladatelnosti. Vynikající úrovně přilnavosti bylo dosaženo bez kompromisů z hlediska dosahované životnosti. Testy společnosti BRIDGESTONE potvrzují, že nová směs S20 má vynikající odolnost vůči opotřebení, díky níž dosahují přední a zadní pneumatiky dlouhé životnosti. Nová prémiová pneumatika BRIDGESTONE BATTLAX S20 HYPERSPORT bude v Evropě k dispozici od ledna 2012 ve čtyřech rozměrech pro přední kolo a v 7 rozměrech pro zadní kolo.

Výrobce

Bridgestone (Mostní kámen) pochází z překladu jména zakladatele do angličtiny - ishibashi - znamená v japonštině "kamenný most". Společnost vyrábí kromě jiných gumárenských produktů pneumatiky pro vše, co má kola - od jízdních kol přes travní sekačky, golfové vozíky, motokáry, motocykly až po letadla a největší stavební stroje světa. V roce 1990 byla založena společnost Bridgestone/Firestone Europe (BFE), jakožto kompletní evropská pobočka s hlavním sídlem v Bruselu. Pneumatiky od Bridgestone vykazují dlouhodobě výborné výsledky a umisťují se na prvních místech nezávislých testů.

Web výrobce: www.bridgestone.cz

Největší výběr čtyřkolkových pneu